Kort en krachtig


Op een kort maar krachtig avontuur laten we je mee proeven van intens avontuur dicht bij huis. Dit zijn kort en krachtige outdoor ervaringen die je even uit het dagdagelijkse plukken. Intens buiten zijn, bewegen, beleven, leven …


Packraften

Op packraft avontuur maken we gebruik van de rivier of het meer om afstand af te leggen en onze benen te laten rusten. Een packraft is een opblaasbare kajak (raft) die slechts vijf kilogram weegt en geschikt is voor één persoon. Die packraft nemen we mee in onze anders lichte rugzak. We zijn op dit avontuur dus niet beperkt tot het land maar ook het waterlandschap kunnen we ontdekken!

Packraft wandel weekend

Op packraft wandel weekend nemen we je mee op een onvergetelijk avontuur. We dragen zelf de tools (een packraft set van +/- 5kg) om multidisciplinair aan de slag te gaan. Je wandelt door prachtige natuur om dan met de packraft de rivier te verkennen. De locatie is hier een belangrijke factor, en wij hebben een parel gevonden!

Klaar voor een beleving?

Packraft uitdaging

De packraft uitdaging is een avontuur dat start op zaterdag ochtend 0600 en stopt zondag ochtend 0300-0600. We navigeren zowel overdag als ‘s nachts, het packraften kan je bezien als de rustfase tussenin. Een pittig weekend dat wordt aangepast aan jullie normale stapniveau.

Ben jij ook een knaller?

Tourskiën

Met toerski’s wordt het o zo prachtige winterlandschap ook bereikbaar. We glijden door het landschap, een magische wereld die plots binnen handbereik ligt. We laten je kennismaken met de vele aspecten van een winterse tocht zoals het navigeren zonder paadjes, slapen op de sneeuw, drinkwater maken, donzen jassen en slaapzakken, …

Verkenning van Vercors

Het prachtige hoogplateau Vercors is als een speeltuin voor sneeuwliefhebbers. Je kan er verloren skiën tussen de heuveltjes en karaktervolle bomen. Er zijn voldoende hutten aanwezig voor zware stormen. En het natuurpark is groot genoeg om je weken bezig te houden. We kozen de meest idyllishe routes voor jullie, zodat je onmiddellijk uit het dagelijkse leven geplukt wordt.

Klaar om het warm te krijgen?

Survival basics

Een onverwachte wending zorgt er voor dat je avontuur plots buiten je comfortzone valt. Een normale dag die verandert in een overlevingsscenario, door autopech, omgeslagen voet, langs de autostrade, in het bos, op een meer, … Je kan al wel raden, ver van ons bed verhalen maar ook dagelijkse stommiteiten. En beide komen voor op avontuur (denk maar aan expedities) waardoor Get Out There zich hier volop in verdiept. Natuur geeft ons vele hulpmiddelen, hier leer je deze gebruiken!

Survivallen wil zeggen dat je zelfstandig kan omgaan met onverwachte omstandigheden. Vandaar dat onze Get Out There survival-avonturen ook uitdagend zijn. In echte survivalsituaties gaat dit meer om het mentale dan het fysieke aspect en dat trachten wij hier ook te benadrukken. Je mag je dus een leuke, avontuurlijke uitdaging verwachten, die op het randje van je comfortzone ligt.

Survivallen in comfort

Op survival weekend geven we je een nieuwe mindset. In een aangename omgeving leer je de basis van overleven, vuur, water, shelter, … . Je zal droog kunnen slapen en ‘s avonds maken we warm eten, maar we dagen je wel uit!

Survivallen is bezig zijn in de natuur, de omgeving voor je laten werken.

Survival extreem

Al eens naar de Alpen gegaan met slechts één setje droge kleding? Zonder tent, hut, of aansteker? We voorzien het absolute minimum en laten zo de tijd trager gaan. Een dag survival extreem staat in teken van enkel het hoofdnoodzakelijke, warmte en water. Je zal droog kunnen slapen en ‘s avonds maken we warm eten, maar we dagen je wel uit!

Survival als het koud is veranderd alles, je prioriteiten liggen plots exact waar ze moeten zijn.